Rata Market

El Rata Market és un mercat efímer d’art, disseny i artesania, que ocupa diferents espais de Mallorca.
El nostre objectiu és visibilitzar projectes, marques i productes locals a la vegada que fomentam una reflexió sobre noves maneres de consum.
Es realitza una estricta selecció dels participants per garantir la qualitat, originalitat i varietat dels projectes participants. A més, sempre va acompanyat d’una programació d’activitats culturals centrada en la música en directe i en activitats per a tots els públics. Tot això acompanyat d’una zona gastronòmica i servei de bar.
Ja s’han realitzat 15 edicions del Rata Market per les que han passat més de 40.000 persones.

Els nostres objectius són:
+Fomentar i visibilitzar l’art, disseny, artesania i als creadors locals.
+Generar sinergies entre els diferents creadors / participants.
+Provocar la reflexió entre els consumidors per a que apostin per projectes locals i de qualitat.
+Ocupar espais singulars amb una proposta cultural per a tots els públics i amb entrada gratuïta.


Hem ocupat 5 espais diferents.

Han passat milers de persones per les 10 edicions.La premsa s’ha fet ressó del nostre projecte.

Centenars d’artesans i dissenyadors confien en el nostre projecte.Rata Market és una experiència única

Combinam el market amb activitats culturals.


Una mica d'història...

A continuació trobaràs un repàs a totes les edicions que hem celebrat.

Tot va començar un Nadal...

El 13 de desembre de 2015 va començar la nostra aventura.

Després d’anys de participar a fires i mercadets venent els nostres propis productes, vàrem decidir organitzar el nostre propi mercadet, pensant sempre en els venedors i en que els protagonista fossin els productes únics i de qualitat.
La primera edició va ser un sol dia, un diumenge abans de Nadal a la sala de concerts La Red situada al Polígon de Can Valero; hi vàren participar una vintena d’artesans; vàrem organitzar concerts, activitats familiars… i ens va sorprendre la gran resposta del públic i dels artesans que ens va animar a seguir amb el projecte.

Vàrem arribar a les Fires d'Inca

5 i 6 de Novembre de 2016 al Claustre de Sant Domingo d'Inca.

Uns mesos després de la primera edició ens vàren convidar des de l’Ajuntament d’Inca a participar amb una nova edició del Rata Market a les Fires d’Inca, les més importants de Mallorca.
Vàrem ocupar el Claustre de Sant Domingo, un espai molt acollidor situat al centre d’Inca on uns 25 expositors hi vàren participat durant un cap de setmana en el que vàrem ballar swing, gaudirem en família dels contacontes i ho vàrem passar genial!

L'edició especial de Nadal creix

10 i 11 de desembre de 2016 a l'Antic Parc de Bombers de Palma.

Un any després de la nostra primera experiència arribava la segona edició de l’especial de Nadal a un espai molt especial: l’Antic Parc de Bombers de Palma (al Polígon de Son Casetlló) i que ASIMA ens va cedir l’espai.
Hi vàren participar más de 50 expositors i vàren passar 5.000 persones en un cap de setmana amb un clima espectacular.

I el Rata Market va arribar a la Fira més antiga de Mallorca.

6 i 7 de Maig de 2017 al Claustre de l'Ajuntament de Sineu

L’Ajuntament de Sineu organitza la que es creu que és la Fira més antiga de Mallorca; i ens vàren cridar per a organitzar una edició del Rata Market al Claustre de l’Ajuntament.
Participaren uns 30 expositors en una edició molt especial, amb contacontes, tallers, concerts familiars i molt bon ambient.

Segona edició a Inca

4 i 5 de novembre de 2017 al Claustre de Sant Domingo d'Inca

Després de la primera experiència a Inca que va ser tan positiva, vàrem tornar per segon any consecutiu a ocupar el Claustre de Sant Domingo d’Inca.
24 paradets d’art, disseny i artesania; música en directe, activitats familiars i molta gent… (això que el diumenge va ploure).

El Rata Market es consolida

9 i 10 de desembre de 2017 a l'Antic Parc de Bombers de Palma.

Per segon any repetim espai: l’Antic Parc de Bombers, 50 expositors, 5.000 persones en un cap de setmana dedicat a fomentar una altre model de consum.
El cartell d’aquest any està dissenyat per l’il·lustrador xilè Tomás Olivos.

Sineu ens va agradar tant que vàrem repetir!

5 i 6 de Maig de 2018 al Claustre de l'Ajuntament de Sineu

La primavera és el millor moment per descobrir espais diferents, passar una estona amb amics i descobrir nous projectes de disseny i artesania: per això, després de la primera edició vàrem decidir tornar a repetir a Sineu.

El primer Rata Market a l'aire lliure a un bosc de Marratxí

29 de setembre de 2018 al Museu del Fang de Sa Cabaneta (Marratxí)

A finals d’estiu vàrem estrenar una nova ubicació: el Museu del Fang de Sa Cabaneta un antic molí rodejat d’un bosc d’alzines que va ser l’espai ideal per una edició de finals d’estiu i que es va allargar fins fer-se fosc.
Aquí vàrem estrenar nova imatge amb Miguel Bustos, i vàrem iniciar la nostra col·laboració amb Estrella Damm.

Inca sempre ens sorprèn!

3 i 4 de novembre de 2018 al Claustre de Sant Domingo d'Inca

Tercer any que arriba el Rata Market a Inca, per la tercera fira just abans del Dijous Bo.
Aquest any vàrem estrenar nova zona gastronòmica a la plaça de davant del Claustre i Laccao es va sumar a la nostra família patrocinant l’espai Laccao on es vàren desenvolupar totes les activitats familiars.

L'edicó de rècord: 70 participants i més de 9.000 persones.

15 i 16 de desembre de 2018 a l'Antic Parc de Bombers de Palma.

Vàrem ampliar la zona de mercadet amb més de 500m2 dedicats a mostrar els productes de 70 expositors, a més vàrem ocupar el pati de l’Antic Parc de Bombers amb una zona gastrònomica i un escenari; i vàrem afegir una zona per a les activitats familiars. El resultat: l’edició amb més asistència fins el moment amb més de 9.000 persones que es vàren acostar al Polígon de Son Castelló.

El Rata Market va ocupar l'Antiga Presó de Palma per primavera

23 i 24 de març de 2019 a l'Antiga Presó de Palma

Un dels nostres objectius és trobar nous espais per acollir el Rata Market, així vàrem ocupar l’antic fossar de la Presó de Palma on vàrem realitzar una edició molt especial. Amb més de 50 paradetes el Rata Market va ser tot un èxit amb l’assistència de milers de persones durant tot el cap de setmana. Aquesta multitudinària edició va tancar el cicle de cartells il·lustrats per Miguel Bustos.